Bejegyzések itt: táplálkozás

Etetés apa módra

A baba etetése kezdetben az anya és a gyermek között kialakuló szoros kötődésre, a szoptatásra korlátozódik. Ebbe a bensőséges, felbecsülhetetlen érzelmi élményt nyújtó folyamatba az apukák csupán külső szemlélőként tudnak bekapcsolódni, hiszen az apának nem adatott meg, hogy ezt az élmény valóban megélje. Azonban átélni, a közelséget megtapasztalni mégis lehet papa módra is. (tovább…)

Bővebben...

Egyet a babának, egyet a mamának

A szoptatás, az anyatej biztosítása az újszülött táplálásának legősibb módja. Biztosítja mindazokat a tényezőket, összetevőket, amik a baba szervezete számára nélkülözhetetlenek. Ezen kívül az édesanyák számára is rejt magában olyan hatásokat, melyek a saját egészsége, valamint az anya-gyermek kapcsolat szempontjából kiemelkedő jelentőségűek. Ugyan viták, érvek ütközései mindig fellángolnak a szoptatás témája körül, azonban a tények magukért beszélnek. A szoptatás anyának és babának egyaránt hasznos! (tovább…)

Bővebben...

Régi idők – új ételek

“A szeretet nem törli el a múltat, de a jövőt megváltoztatja.”

Amikor új családtaggal bővül a família, előtörnek az anekdoták nagyszülőből, dédszülőből, amik középpontjában sokszor az etetés áll. Ez érthető is, hiszen kezdetben az  evés-alvás-pelus bűvös háromszögében tartja a család összes tagját az új jövevény. (tovább…)

Bővebben...