Az online vásárlás a marketing jövője

Az online vásárlás talán átveszi az uralmat?

Az online vásárlásnak számos előnye van. Arról beszélni jelen esetben, hogy egy nap majd nem is lesz szükségünk a boltokra, üzletekre, egyelőre elhamarkodott lenne. Az emberiség még nagy része inkább a személyes vásárlást kedveli, azonban az online ipar is kezd egyre inkább előre törni. Ennek több oka is van, hiszen az internet segítségével egy nagyobb teret nyitott magának az emberiség a vásárláshoz. Már nem kell azon aggódnia rengeteg eladónak, hogy az ő terméke kereslete túl kicsi lesz az adott helyen, mert egy sokkal nagyobb, egész országot vagy a világot áthidaló virtuális piac van, ahol milliárdnyi ember válogat a környező falvak vagy városok helyett. Ugyanakkor a verseny is nagyobb, hiszen számos online vásárlásnak ad helyet az internet, az ember nem a helyi kereskedőtől választ, hanem akármelyik internetes eladótól. Érdekes dolog ez, ugyanakkor azt is elmondhatjuk, hogy az online vásárlás különböző mértékben érinti az egyes korosztályokat. A most felnövőben lévő tizenévesek sokkal kevésbé élnek helyhez kötött életmódot ebből a szempontból. Ők már az internetet használva találkoznak mindennel, a legtöbb dolgot itt tanulják meg, így nyitottabbak is az ilyen jellegű dolgokra. Tudják, hogy az online vásárlással nem kell feltétlenül egyetlen márka vagy üzlet kínálata közül választani. Dönthetnek hazai vagy külföldi vásárlások közül is. Az online vásárlás teljesen új távlatokat nyit meg, és bármilyen terméket tudunk itt rendelni.

Elektronika és az online vásárlás

Az online vásárlás egyik igen népszerű példája az elektronikai, informatikai cikkek adása és vétele. Értelemszerű ennek az ágnak a népszerűsége, hiszen az egyes üzletek választéka sokszor nem kielégítő vagy csak néhány nagyobb márkát preferál, az újabb darabokat ráadásul olcsóbban és gyorsabban megkaphatjuk így. Az egyes háztartási felszereléseket is jó ötlet így beszerezni, mivel részletesebb tájékoztatást kaphatunk róluk az interneten keresztül, mint a boltban. Így utána tudunk nézni más vevők véleményének is, előzetes tapasztalatokat szerezhetünk az egyes termékekről, így elkerülhetjük a nem a legjobb darabokat, illetve azokat is könnyedén kiszűrhetjük, ami számunkra nem a leginkább megfelelő.

Online vásárlás az élelmiszereknél is?

Igen! Én úgy vélem, ez is az egyik lehető legnagyobb előnye az online vásárlás szokásának. Nem csak a készételeket hozathatjuk már a házunkhoz, hanem magát a bevásárlást is lehet online végezni, akár több napra, hétre előre. A frissesség miatt nem kell aggódnunk, néhány héten belül meg fog érkezni a rendelés. Így akár péksüteményt és többfajta, egyébként romlandó élelmiszert is vásárolhatunk. Ami pedig tartósabb, akár tényleg hetekre is be tudunk tárazni, hiszen ezek a cégek nagy mennyiségben szállítanak, és nagyon meg tudják könnyebbíteni az ember mindennapi életét. Hiszen az elektronikai cikkekkel szemben, ezeket a dolgokat naponta, kétnaponta szerezzük be, az év minden szakaszában. Előnyös például az ünnepnap idején így beszerezni az ételt, hogy elkerüljük az akkori tömeget, nézelődni még mehetünk máskor is. Megspórolunk magunknak egy utat, amikor fáradtak vagy sérültek vagyunk. Mindenkinek lehet rossz napja, amikor nincs kedve kimozdulni otthonról. Hajfestés utáni nap is ideális, hogyha még várunk, hogy a szín egy kicsit kikopjon a fejbőrünkből. Az online vásárlás tehát ebből a szempontból talán még inkább kihasználható, mint egyéb területeken. Merjünk bátrabbak lenni, és próbáljuk ki ezt a rendelési formát.

Biztonságos az online vásárlás?

Teljesen! A számla nem vész el a szatyor alján, ahogy azt személyes vásárlásnál tenné, ott fog az örök időkig csücsülni az e-mail fiókunk mélyén, ami azt jelenti, hogy néhány kattintással elő is kereshető. A garanciát ugyanúgy vállalják ezek a cégek, ahogy a többi teszi, a fogyasztóvédelmi törvények természetesen az ő üzleteikre is vonatkoznak, így nem kell aggódnunk a hibás áru miatt. Mivel az interneten szabad a keresgélés, ezért azt is tudhatjuk, hogy egyes cégekről mit írtak a vásárlók. Persze ezt érdemes nem magán az oldalon keresni, hiszen oda csak pozitív vélemények kerülnek ki, az igazán jó oldalaknak ingyen reklám azonban bármely véleményező fórum felületén a felhasználók hozzászólásai. Nem csak kényelmes tehát az online vásárlás, hanem biztonságos is, így kifejezetten ajánlom. Nekem még soha nem volt olyan problémám, amit nem oldottunk volna meg. Amikor jeleztem eladónak, hogy az egyik funkciója a megvett árunak elromlott például, akkor teljes pénzvisszatérítést kaptam minden további kérdés nélkül. Nekem ez a rendszer tehát eddig tökéletesen működött. Persze, előre kell gondolkozni, hogy az ember mit is vegyen és hogyan, hogyha online vásárlásról van szó. Kell egy kis idő, amíg átmegy a rendszeren a csomag, viszont egy kis előrelátás nem a világ, szerintem mindenki megszokja néhány alkalom után. Úgyhogy, én csak ajánlani tudom ezt a rendszert mindenkinek, sokat veszít az, aki leköti magát a személyes vásárlással.

Navigation